tisdag 1 december 2009

Pyssel och knåp

Är hos mina föräldrar den här veckan och stökar runt. I morgon ska jag åka upp till Ockelbo och leka med mina före detta klasskompisar. Men innan dess är det lite som ska göras.
Jag ringer runt och letar jobb. (tagit en liten paus nu. Tycker verkligen inte om att ringa folk jag inte känner, men måste man så måste man) Jag har gjort ett par dörrkransar och ska göra ett par till. Igår gick jag ett ryck och bakade. Det började med matbröd klockan halv åtta på morgonen, sen kletade jag choklad på tomtekakorna jag bakat dagen innan, gjorde misslyckade biskvibottnar och en deeg som skulle bli skurna pepparkakor. De kakorna gräddades i morse och nu luktar det pepparkaka i hela huset.

Tomtenissarna har mamma bakat sen jag var liten. En deg av margarin, socker och vetemjöl, man rullar den, skär bitar som man gör droppformade, sätter korinter som ögon och gräddar dem. När de kallnat målar man smält choklad som luva. Supersöta!


Har man lite tur får man hjälp av lillebror Tobias, 21 år, att baka. Resultatet blir en aning annorlunda då.


Ett par kransar har det blivit som sagt. En i renlav (Eller vitmossa som den så ofta kallas) och lingonris till mor och far och en tunn hjärtformad som jag klätt med lummer. Lummerkransen ska få sitta på vår lägenhetsdörr är det tänkt.

Det kanske syns på bilderna att vi har sol idag! Ett grått november är över. Nu kan man bara hoppas på att december fortsätter som det börjat. Det föll till och med några enstaka snöflingor utanför fönstret när jag och brorsan åt frukost och tittade på julkalendern. Inte årets på tv, utan Mysteriet på Greveholm på DVD. Ett avsnitt om dagen, precis som det ska vara.

2 kommentarer:

  1. Puss!
    Nu ska t.o.m. jag lämna en kommentar, kunde inte hålla mig då jag vek mig dubbel av skratt av att se din broders konstverk... Han har inte lust att komma över och kristera pepparkakor? Känns som han har viss talang för det...
    /D

    SvaraRadera
  2. Framförde inbjudan till Tobias, och han flinade glatt. Men hur det skulle hinnas med praktiskt vet jag inte? OM vi firar jul i Sätra kan ni säkert få kristera en och annan pepparkaka där om ni känner för det. :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)