fredag 25 mars 2011

Trött fredag

Stupade i säng när jag kom hem igår. Somnade fort, men sover ju så lätt nu så jag vaknar rätt många gånger under en natt. Antar att kroppen förbereder sig så att jag lätt vaknar av små gnyenden och liknande inom en rätt snar framtid. I natt vaknade jag i alla fall bara av att jag försökte vända mig och såna saker. Här om natten var det en mycket sprattlig bebis (jag har varit lyckligt lottad och inte blivit väckt av sparkar tidigare faktiskt, men nu verkar det som om det är slut på friden. Men det börjar ju bli trångt där inne nu. Bara fyra veckor kvar till BF.), Porsche som pratade i sömnen och konstiga drömmar som väckte mig.

Katter som pratar i sömnen låter rätt märkliga. Att hundar gläfser lite när de sover tycker ju ingen är så konstigt, men när en katt jamar i sömnen är det nåt helt annat. Mumlande jamningar hör man ju inte så ofta. Trodde nästan det var nåt fel på honom först, sen när jag märkte att han sov djupt och andades normalt förstod jag att han bara pratade i sömnen.

Sover visserligen gott om nätterna, men det blir ju en hel del avbrott som sagt. Brukar försöka sova en stund på eftermiddagen när jag är så här, men det är ju inte alltid det går. Porsche har lite lättare för det där att bara lägga sig nånstans och sova. Tills alldeles nyss låg han som en liten boll här bredvid mig och snarkade. Men när jag började skramla med kameran så vaknade han så klart.


2 kommentarer:

 1. Det ser allt ut som om Porsche är lite missnöjd med att bli väckt så där. Gillar du själv att ha en kamera i ansiktet när du är nyvaken? :-)
  Han kanske måste ta igen bristen på jamningar i vaket tillstånd med att mumla i sömnen?
  Hoppas Porsche och du kan ta små sköna tupplurar (eller kanske cat naps) ibland, så att du samlar de krafter du behöver.
  Jättekram!
  Svärmorshemul

  SvaraRadera
 2. Nä, det är klart att det inte är kul att bli väckt av nåt sånt. Å andra sidan somnar han om rätt fort igen. Och här hemma är han betydligt mer pratsam än vad han brukar vara hos er även är han är vaken. Han berättar var han är, vad han gjort, undrar vart vi tagit vägen och så.
  Jodå, nog vilar jag en hel del. Inte alltid jag somnar som sagt, men vilar en hel del.
  Kram!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)