måndag 14 mars 2011

Lite gnäll och lite uppdatering

Halvligger i soffan med datorn nedanför magen. Att balansera den på min jättekula är ingen idé att ens försöka. Börjar känna mig nästan groteskt stor nu. Man skulle kunna tro att bebisen skulle födas vilken dag som helst, inte att det är en dryg månad kvar. Jag är jätteglad att det bara är magen som växer, att inte hela jag svullnat upp. Men jag måste erkänna att jag börjar tröttna nu. Att inte kunna vända sig i sängen utan att vakna, att knappt nå fötterna när jag ska ta på mig strumporna, att inte kunna gå i samma takt som jag brukar, eller ens speciellt långt innan foglossning och sammandragningar påminner mig om att promenader är ett minne blott. Jag borde inte klaga egentligen. Många har betydligt värre graviditeter än min, och med tanke på allt som hände innan det här lilla livet kom till borde jag bara känna tacksamhet. Och det gör jag ju också, men skäms lite för mig själv att jag har mage (höhö, den ordvitsen var verkligen inte meningen) att gnälla. Är enormt glad på det stora hela. Det är bara alla mindre störningsmoment som börjar bli lite många nu. Illamåendet som börjar komma tillbaka, bebisen tar upp så stor plats i magen att jag bara kan äta små portioner åt gången. Äter alltid för mycket, är ju hungrig, men det straffar sig efteråt... Sitter jag stilla för länge blir jag stel. Går jag för mycket känner jag av foglossningen. Gråter för allt, oavsett om det är bra eller dåligt. Men mitt i allt gnäll är jag ändå glad att jag slipper vara gravid under sommaren. Med tanke på hur varm jag är nu så kan jag inte tänka mig hur jobbigt det måste vara när det är 25 grader varmt ute... Och när jag väl håller den efterlängtade krabaten i famnen så är det säkert värt gnällandet, och det är ju alltid en tröst. Jag vet att just de här "plågorna" bara är för en kort period, och det är faktiskt rätt skönt.

Var i Uppsala i helgen. Vi skulle egentligen sett Fyra lyckliga män tillsammans med Davids föräldrar och bror (en julklapp från fina svärmor), men eftersom de fyra männen decimerades till tre olyckliga män efter Lasse Erikssons plötsliga bortgång fick det bli bio istället. The Kings Speech. Riktigt bra, men jag hade inte väntat mig annat när Colin Firth och Helena Bonham Carter har huvudrollerna. Tyvärr stördes filmupplevelsen lite av att en viss bebis kröp upp under revbenen större delen av filmen. Men när den höll sig på plats njöt jag för fullt.

Porsche fick premiäråka i sin nya bur. Vi har köpt en bur som man kan ha både som ryggsäck eller bära som en bag. Den är ju mindre än hans hårda bur, men mycket lättare och smidigare. Han var lite skeptisk först och går inte in lika frivilligt som i den stora buren, men när han väl är på plats lider han inte så mycket. Han la sig ner, pep ett par gånger, men sen var det inte mer med det. Skönt att han finner sig i så många av våra påfund. Det kommer att bli så mycket lättare att transportera honom i den när vi ska släpa med oss barnvagn och en massa annat när vi ska bort.

Bilder på mina senaste stickningar kommer senare. Ska sy några sömmar och sy i några knappar innan jag fotar dem.

4 kommentarer:

 1. Visst är det fascinerande (där dök det upp ett gammalt, kärt ord!) att man kan gråta för vad som helst? Och ja, det kommer att fortsätta även efter förlossningen. Hormoner är härliga!!
  Håller med om att The King's Speech är en mycket bra film! Den har helt klart förtjänat sina statyer!

  SvaraRadera
 2. Inte för att jag själv varit i din sits, men jag tycker du låter som alla andra normala gravida kvinnor... Min kusin var gravd under sommaren och som det såg ut så var det verlkligen inte att rekommendera... Enda fördelen var väl att hon kunde ha sandaler för fötterna fick verkligen inte plats i något annat och det hade väl inte gått mitt i vintern...

  SvaraRadera
 3. Det är klart att det är jobbigt att vara gravid, oavsett hur lycklig man är! Jag tror det är meningen att man ska vara less på slutet, så att man verkligen vill att knytet ska komma ut... Jag råkade titta på "Lilla huset på prärien" när jag var gravid och grät hela programmet, det var så sorgligt och rörande och fint alltihop, tyckte jag då...

  SvaraRadera
 4. Heidi: Etymologi när det är som bäst! Läser om Sagan om ringen för tillfället. Orcherna hade klottrat lasciva ord på nån ruin. Är inte de romanska språken inflytelserika, så säg! Det är ju tur att man vet att man inte kommer att vara sån jämt!

  The Willow Fariy: Än har jag inte svullnat upp på nåt annat ställe än magen, så normala skor passar fortfarande. Att knyta dem är bara att glömma, men fötterna går ner i de färdigknutna skorna också.

  Monica: Ja, det sägs ju så, att de där nio månaderna är så perfekt uträknade att man verkligen inte står ut längre när det äntligen är dags för förlossning. Kan tänka mig att Lilla huset är gråtvänlig. Tyckte bättre om böckerna än TV-serien visserligen. Anne på Grönkulla ska jag nog också undvika om jag känner mig rätt.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)