måndag 4 april 2011

Fram och tillbaka


De senaste dagarna har det varit lite åkande fram och tillbaka mellan Sala och Västerås. Vi kom ju hem från BB i fredags. Helst hade vi åkt hem redan på torsdagen, men sonen har haft lite problem att hålla blodsockernivån uppe så vi fick vara kvar tills det stabiliserats.

Vi fick en återbesökstid på söndagen för att kolla att allt var ok, eftersom det skulle dröja lite innan vi fick BVC-tid så kändes det lika bra att vara på den säkra sidan. Lite tidig var han ju trots allt, och barnmorskan tyckte han såg lite väl gul ut när vi skulle åka hem, men han var på rätt sida om gränsvärdena enligt testet som gjordes.

Så i går morse så åkte vi in till Västerås igen, och då hade han blivit rejält mycket gulare. Vi blev kvar över natten och han fick ligga under sollampa för att bli av med gulsoten. Dessutom hade han gått ner lite för mycket i vikt. Men efter en natt av intensiv matning och solning försvann gulsoten och han hade gått upp i vikt igen, så vi fick åka hem igen på förmiddagen. Jätteskönt att vara hemma! I morgon ska vi in på en kontroll igen för att kolla att han inte tappar i vikt.

4 kommentarer:

 1. Ser skönt ut att ligga och sola! Hoppas att gulheten försvinner dock. Kramar från oss!

  SvaraRadera
 2. Jobbigt när det blir sådär, hoppas gulsoten försvinner och att han börjar hämta igen vik´ten!

  SvaraRadera
 3. Tänk va smart att man kan mata bort gulsoten (i kombination med ljuset förstås)! Så det är bara att tok-amma (om du gör det) och ut och dra ner-cabbad barnvagn!

  SvaraRadera
 4. Heidi: Den går ner, sakta men säkert. Bara han får i sig tillräckligt med mat och ma sitter och myser med honom i solen (som gömmer sig bakom moln hela tiden...) så borde det gå ner snabbt nu.

  Mia stickar: Jo, jag hoppas det jag med. Nu matar vi honom extra ett par dagar innan det är dags för vägning igen, så borde det vända snart.

  Monica: Jodå, jag ammar så mycket det går. Tyvärr är vädret ganska uselt, så promenaderna får vänta. Men jag försöker sitta nära fönster med honom när jag ammar i alla fall.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)