onsdag 22 december 2010

Vad jag haft för mig

Ja, inte har det blivit mycket bloggande den senaste tiden. Inte ens en julkalender blev det, och det skäms jag över!
Det har varit julpyssel och annat som tagit upp min tid. En del av det jag pysslat med tänkte jag dela med mig av här och nu. Jag tänkte göra det redan i går kväll, men tekniken var inte på min sida, och allt bara hängde sig så fort jag försökte ladda upp en bild. Och såna här inlägg är ju helt meningslösa utan bilder!


Första advent var jag hos mina föräldrar och gjorde kransar till familj och släktingar. Alla med ädelgran som bas, men olika pyntade. Trevligt sätt att starta julpysslandet på tycker jag!


Min syster ska få vantar med favoritfiguren Totoro (Min granne Totoro är en supersöt film som passar både små barn och vuxna. Inga snabba klipp, inga läskiga monster, men full av underbara figurer och massor av fantasi. Långt ifrån Disney med andra ord...) på i julklapp. Mitt första seriösa försök med den här typen av mönsterstickning. Visst blev det lite fel här och där, men det är det förhoppningsvis bara jag som ser... Mönster finns på Ravelry. Jag är för lat för att länka idag.

Systerdotter Matilda ska också få en stickad julklapp. Även det här mönstret finns på Ravelry. Stickat i ett billigt, men mjukt och lättstickat akrylgarn (Skotte från Falkgarn om jag inte minns fel). Ett snabbt och roligt projekt, man stickar bara i grundfärgen och kattens färg, konturer och ansikte broderas på i efterhand.

För ett par veckor sen åkte David och jag till Prag. Här en bild på Karlsbron. Underbart vacker stad! Jag kan inte mycket om arkitektur, men jag vet när jag tycker att byggnader är vackra, och såna fanns det oändligt många vackra där! Vi vill absolut åka tillbaka dit nån gång!
Julmarknader och granar fanns det gott om. Och en hel del turister. Men jag kan tänka mig att det är betydligt värre om sommaren...

En staty (eller byst är det väl egentligen?) här i Sala såg lite frusen ut... Några timmar senare låg halsduken i papperskorgen intill. Någon humorbefriad stackare tyckte väl att man inte ska göra det lite juligt i kylan (det var runt 20 minusgrader den dagen...)

Kära svärmor fyllde år medan vi var i Prag, så under resan stickade jag en liten present till henne. Grundmönstret finns även det på Ravelry, men jag har modifierat det lite. Den svarta kanten är dubbelvikt, så det är extra varmt och skönt runt öronen. Även den är stickad i akrylgarn, Jubileumsgarn från Svarta Fåret för att vara exakt. Akryl får ta onödigt mycket skit ibland. Visst känns det lyxigare och i många fall trevligare att sticka i naturmaterial, men till lättskötta, värmande och ostickiga plagg är akryl perfekt. Det finns ju jättemånga mjuka mysiga arkylgarner som inte knarrar när man jobbar med dem. Men det gäller att hitta sina favoriter. Vissa akrygarner är helt hopplösa...

Sen har vi då det stora avslöjandet jag skrev om igår. I vår ska David och jag bli föräldrar! En mycket efterlängtad liten bebis som sprattlar och lever om i magen.
Bilden är nu ca fem veckor gammal, men jag lägger upp den i alla fall. Mer aktuella bilder får vi förhoppningsvis vänta på till i påsk ungefär.
Än har jag inte börjat sticka något till den, men nu efter jul ska jag börja med sånt tänkte jag.
Sist, men inte minst vill jag önska er alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

7 kommentarer:

  1. Grattis igen! Är fortfarande lika glad för eran skull. :) God jul på er med! Amelies kofta används flitigt nu när det är så kallt...

    SvaraRadera
  2. GRATTIS!
    Nu får allt det fina ovanför den bilden på foten tyvärr, för det sista var ju så underbart.
    God Jul till er.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Heidi: Tack tack! Kul att koftan kom till användning. Håller på med en till vår lilla buse nu. Samma mönster men annat garn. :)

    Brodern: Ja, vad hade du väntat dig. ;)

    Rosenvante: Tack så hemskt mycket! Det känns väldigt kul, spännande och lite läskigt också. Men det är en mycket, mycket efterlängtad liten krabat.
    kram

    SvaraRadera
  4. Kunde vart en tass också, hade varit rätt oväntat. Eller möjligtvis en tuss.

    SvaraRadera
  5. Sent omsider kommer en svärmorskommentar. Jag har inte varit inne på din blogg på länge, eftersom det har varit tyst på det hållet ett tag. Men idag gjorde jag en vända dit, och där fanns du igen! HURRA! Mössan är helt underbar, och jag vågar aldrig lägga den på någon annan hatthylla än vår egen utan har den alltid i handväskan om jag är borta. Och så helt ljuvligt att se Pyret på nätet! Du vet hur vansinnigt glad jag är för er skull - och minst lika mycket för vår egen. Ses imorgon! KRAM!

    SvaraRadera
  6. Brodern: Både tassar och tussar finns det så många ändå, inte minst i Sätra. Så det är klart att vi får en toss! Lär den sig nåt av sin morbror så lär den väl bli rätt tossig i alla fall!

    Svärmor: Nä, det har ju inte blivit så många uppdateringar direkt. Men jag hoppas kunna få lite mer rutin på bloggandet igen nu. Jag har ju några roliga stickningar på gång om jag inte kommer på nåt annat att skriva om!
    Jättekul att du gillar mössan! Den passar dig riktigt bra, både modell, färg och mönster. :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)