tisdag 30 mars 2010

Torra sådder

Medan jag varit frånvarande från bloggandet ser jag att bloggen både fyllt ett år och antalet unika besökare passerat 5000. Här händer det grejer... Jag hade egentligen funderat på att ha en liten utlottning i början av mars, men så blev det inte. Jag har inte förberett något, så jag kan lika gärna skjuta upp det hela lite till. Håll utkik!

Jag känner att jag helt har tappat min vanliga blogg-rutin under de här veckorna. Helt plötsligt så har jag ingenting att skriva om. Visst, någon stickning har jag inte att visa upp, men jag har ju ändå bakat och haft mig. Porsche sover hela dagarna. Han ligger på en filt i soffan och snarkar. Tyvärr har han inte ställt om sin klocka till sommartid, så hans kvällbus brukar komma ungefär när vi försöker sova, och det är inte så lätt att somna när man har en katt som hoppar jämfota på ens fötter i jakt på de livsfarliga svarta fingervantarna...
Han var med mig under de där veckora hos mina föräldrar, och där busade han ordentligt med vännen Påsen. De jagade varandra hit och dit, tvärnitade och gjorde kullerbyttor. De brottas aldrig, utan brukar bara jaga varandra eller försöka slå varandra på tassarna. Påsen lyckades göra en tjusig kullerbytta rakt ner i mammas stickkorg så stickorna ramlade ur. Korgen välte, och fegisen Porsche vägrade att gå i närheten av den innan någon hade rest upp den igen... Men vad annat kan man vänta sig av en katt som inte vill äta köttbullar eller stekt kött, men som gärna mumsar i sig torkade aprikoser.

De frön jag hade sått mådde inte alls så bra av att lämnas ensamma.Tomaterna och basilikan torkade redan första helgen, eftersom de var ensamma här då. Chilin och paprikan har jag inte gett upp hoppet om. De är ju lite tröga i starten, och David följde mina instruktioner när det gäller vattning. Men det går ju inte att säga precis hur mycket och när man ska vattna en sådd. Blir det sol och varmt i fönstret så behövs det betydligt mer vattning än om det en mulet. Nu har jag sett att det börjar gro lite i Capiscum-sådderna, så jag håller tummarna för att några plantor tar sig.
Såjord ska inhandlas, sen ska jag sätta nya frön. Jag köpte frön till två sorters rosenskäror för två år sen som jag tänkte ha i min odlingslott på Wij trädgårdar, men jag använde dem aldrig där och det är ju synd att inte använda dem alls.

1 kommentar:

  1. Det finns alltid nya frön och tar det sig inte så kan man köpa färdiga plantor i butiken... Men att så och se det växa är bra terapi. Ha det gott över påsken.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)