torsdag 30 september 2010

Tyst, men inte öde

Här har det inte hänt något på länge nu. Det är inte alls så att jag tänkt lägga ner bloggen på något vis, jag har bara tappat rutinen efter sommaren och det blir liksom inte av... Tråkigt men sant. Förhoppningsvis ska det bli bättring framöver.

Höstpysslet är i full gång. Hela lägenheten luktar svamp efter en tur i skogen med pappa och David i söndags. Vi hittade så där 12-13 liter trattkantareller och nu ligger en del av dem på tork. Än är det mycket orensat, jag hoppas jag får tid att ta tag i det snart.
Jag mosade äpplen här om dagen också. Första gången jag använder den kära köksassistenten till något annat än degknådning. Det var knappast brist på fallfrukt hos mamma och pappa, så många kilon följde med oss hem och i tisdags mosade jag Sävstaholm blandat med ett par andra sommarsorter.

Nu håller jag på att förbereda mig inför kvällen. Kurs i trädgårdsplanering i Uppsala. Jag hoppas att jag lever upp till förväntningarna. Det är jättesvårt att veta hur mycket man egentligen hinner med på 3x45 minuter, men jag hoppas att det är en skön blandning av människor och att det ska gå att hålla en dialog med dem i klassrummet. Enligt den deltagarlista jag fått så ser det lovande ut vad gäller åldersfördelningen, i alla fall om man fördomsfullt ska utgå ifrån förnamn.

6 kommentarer:

 1. Undrade just vart du tagit vägen... Gott med kantareller!

  SvaraRadera
 2. Mycket gott! Tyvärr har vi inte hittat så jättemycket vanliga kantareller i år (fast en del. Och många av dem har vi ätit upp...) Vilse i svampskogen kanske? Eller intrasslad i alla garner som på något mystiskt vis sprider sig i lägenheten fastän jag ständigt plockar undan dem...

  SvaraRadera
 3. Lycka till med kursen!! Håller tummarna för dig!

  SvaraRadera
 4. Funderade över varför du inte skrivit, skönt att allt är ok.
  Hösten ger mycket härligt och även härliga intryck.
  Håller tummarna för att det går bra i kväll

  SvaraRadera
 5. Lycka till ikväll. Och grattis till alla kantarellerna.

  SvaraRadera
 6. Välkommen åter!!! Som du vet har jag längtat efter din blogg. Men snart ses vi IRL, vilket ju är ännu bättre.
  Kram,
  Sv-or

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad. :)